FacebookTwitterVKontakteПідписатися на RSS

Про безпеку школярам - в Інтернеті

Дана тема стає щораз актуальнішою з кожним наступним більш комп'ютеризованим поколінням. Приєднуючись до відзначення Всесвітнього дня безпечного Інтернету, навчальні заклади Теребовлянської громади провели різнопланові заходи з учнями як молодших, так і старших класів.

/Files/images/_semestr/P1010384.jpg

Зокрема, Теребовлянська ЗОШ №2 з 01.02.2017 по 07.02.2017 року, в рамках місячника правової освіти та Всесвітнього дня безпечного Інтернету, проведела тиждень безпеки в мережі Інтернет. Протягом цих днів з учнями різних вікових груп проводились бесіди, конференція, круглий стіл та практичні заняття на тему безпеки в Інтернеті. Зокрема, члени Молодої Просвіти висвітлювали тематику безпеки в мережі Інтернет на просвітницькій годині. Для учнів старших класів проведено науково-практичну конференцію «Інтернет у корисних цілях». Учням середніх класів організовано круглий стіл на тему «Спілкування в Інтернеті: вчора, сьогодні, завтра». Школярів молодшої вікової групи ознайомили із веб-сторінками для дітей «Країною правових знань». Бібліотекар школи Вітвіцька Л. П. розробила інформаційну виставку-куточок «Безпека в Інтернеті». На сайті школи розділ «Безпечний Інтернет» доповнено новими дописами:
«Двофакторна авторизація – надійний захист даних!» (корисна інформація про двохрівневий захист персональних даних),

/Files/images/_semestr/000.jpg

«Як не заразитись через e-mail...» (поради з безпеки електронного листування) та

/Files/images/_semestr/002.jpg

«Підключаємо двофакторну авторизацію в соцмережах...» (практичні кроки по підключенню двофакторної авторизації у популярних соцмережах).
/Files/images/_semestr/007.jpg
Як підсумок, учні школи перевірили свої знання з інформаційної безпеки, успішно склавши онлайн-тест на сайті On-ляндія – безпечна веб-країна.
З 13 по 17 лютого 2017 року в Опорному закладі Теребовлянська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1 проходив Тиждень інформатики, присвячений Дню Безпечного Інтернету.

/Files/images/_semestr/FFCa9DhHgOo.jpg

У програмі тижня були заплановані та проведені наступні заходи:
1. Бесіда та перегляд мультфільму на тему "Найжахливіший тиждень Петрика" у початковій школі
2. Брейн-ринг серед 5-х класів. І місце отримав Паламарчук Юра(5-А), ІІ місце - Хома Олександр(5-А) та ІІІ місце - Іванів Олександр (5-Б).
3. Конкурс "Найкращий інформатик" серед 6-х класів. І місце - Середа Дмитро (6-А), ІІ місце - Мельник Соломійка(6-В) та ІІІ місце - Гида Ігор(6-А)
4. Інтелектуальна гра Найрозумніший з інформатики" серед 7-х класів. І місце - Гнатишин Юра(7-Б), ІІ місце - Марійовська Оля(7-В), ІІІ місце - Фаріон Віка (7-В) та Крушельницький Влад (7-А)
5. Інтелектуальна гра "Золотий диск" для учнів 8-Б класу. Команда "Бебрасики" виборала перемогу у команди "Байтики". Найактивнішими восьмикласниками виявились: Кобильняк Надя, Пемковський Арсен та Шалева Віта.
6. Тренінги "Безпечний Інтернет" для учнів 9-10 класів.
Усі учасники проводених заходів були надзвичайно активними, життєрадісними та працьовитими. Тому вчителі інформатики та адміністрація школи висловлює подяку учням за їхню креативність, наполегливість та працьовитість.

/Files/images/_semestr/img_2360-300x225.jpg

Найкреативнішими були учнів 10-А класу, найактивнішими - 10-Б класу, найкращий постер на тему "Правила безпечного Інтернету" виконали учнів 6-В класу та учні 5-В, 5-А класів.

/Files/images/_semestr/DSCN1586.JPG

Протягом тижня вчителі інформатики залучили усіх школярів різних вікових категорій до обговорення теми "Безпечного Інтернету" і сформували в дітей чіткі правила поведінки.. На усіх тренінгових заняттях було використано інтерактивну вправу "Пакуємо валізи", де учні повинні були написати шість правил розумного користувача Інтернету.

/Files/images/_semestr/img_2338.jpg

Не оминули своєю увагою тему безпечного інтернету також і в Спеціалізованій школі-ліцеї.Учні першого ліцейного класу для колег старшокласників підготували і провели тренінг "Я - за безпечний Інтернет" під час якого обмінялися думками щодо правил інтернетбезпеки, вміння спілкуватись у мережі.

/Files/images/_semestr/P1010396.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 399

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.