FacebookTwitterVKontakteПідписатися на RSS

Модернізація управлінської діяльності в умовах освітніх змін

Однією з актуальних проблем розвитку сучасної теорії та практики управління освітою є формування та розвиток управлінської компетентності керівника дошкільного закладу. Вкрай необхідним стає оновлення підходів до організації дієвої системи підвищення компетентності керівника дошкільного навчального закладу.

07 березня 2017 року відбувся постійнодіючий семінар з завідувачами дошкільних навчальних закладів та директорами навчально-виховних комплексів Теребовлянської ОТГ на тему «Модернізація управлінської діяльності в умовах освітніх змін». Семінар проведений у формі ділової гри у Теребовлянському дитячому ясла-садка «Сонечко». Метою роботи було стимулювання процесу якісних змін у професійній діяльності завідувачів ДНЗ, заохочення їх до рефлексії, творчості, інноваційної освітянської діяльності. А також надання допомоги керівникам ДНЗ в організації ефективних форм та методів управління педагогічними кадрами, удосконалити знання, уміння та навички з проблем управлінської діяльності, сприяти розвитку організаторської та просвітницької діяльності.
Учасників семінару з щирими привітаннями і піснями, а також подарунками дитячої ручної праці зустріли вихованці дитячого садка. Досвідом роботи поділилася Немира Людмила Зіновіїна завідувач Теребовлянським дитячим ясла-садком «Сонечко». Людмила Зіновіївна розповіла про значення педагогічної ради в дошкільному закладі, а також зауважила, що розвиток особистісних якостей керівника ДНЗ починається, по-перше, з усвідомлення своїх сильних і слабких сторін, а по-друге, з подолання деяких стереотипів свідомості, що заважають управлінцю будувати ефективні взаємини із людьми, блокують можливості для власного розвитку, вироблення творчого ставлення до професії і життя.
Ділову гру провела методист відділу освіти Опалка Л.Б., завданням якої було спонукати педагогів діяти у напрямі позитивних змін з чітким бачення поставленої мети та способів її досягнення; допомогти кожному педагогу усвідомити особисту відповідальність за розвиток дошкільного закладу; створити атмосферу підтримки і порозуміння у педагогічному колективі. В кінці зустрічі кожен учасник отримав пам’ятку про сучасного керівника ДНЗ.

/Files/images/sadki/фото семінар зав. березень.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 329

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.